joi, 15 aprilie 2010

Noi suntem lumea si lumea este in noi

Ne-am gandit vreodata de ce criticam lumea? De ce atunci cand mergem pe strada, privind oamenii din jurul nostru, nu putem fi indiferenti si incepem sa ii criticam dupa aspect, dupa modul in care vorbesc si dupa felul in care se misca?
Ne-am gandit vreodata ca ceea ce le facem altora, ne facem noua insine? Ne-am gandit vreodata ca noi suntem lumea si lumea este in noi? Lumea este ca o oglinda a sinelui nostru interior. Daca nu am avea o anumita calitate sau un anumit defect nu am recunoaste-o in altul. Noi judecam oamenii atunci cand ei ''detin'' o caracteristica pe care noi nu o putem accepta la noi insine. Ii criticam fara sa ne punem in locul lor.
De ce credeti ca mereu atragem ceea ce nu ne place? Nu-ti place ceva anume la o persoana, dar cu toate acestea dam mereu peste asemenea persoane?! Oare de ce? E o coincidenta? Coincidentele nu exista! Sincronicitatile exista! Universul ne dirijeaza inapoi.Universul raspunde gandurilor noastre pozitive sau negative.Atragem pe oricine si orice de care avem nevoie pentru a ne oglindi aspectele din noi insine pe care nu le acceptam.Proiecta,transferand involuntar asupra altora,comportamentul nostru inconstient astfel incat ajungem sa credem ca aceste caracteristici exista cu adevarat in ceilalti oameni. Nu ne asumam anumite caracteristici si de aceea le proiectam asupra altor persoane. Astfel suntem deranjati de cei din jur.
Cand nu ne asumam un anumit aspect din noi insine,usor,usor, el ne va conduce viata,ghidandu-ne mereu  dupa acest concept. Ne va urmari peste tot,in ganduri si in actiuni.
Sa incercam sa fim o persoana cu adevarat autentica, sa permitem aspectelor din noi insine pe care le placem si pe care le iubim sa coexiste impreuna cu toate aspectele din noi insine pe care nu le acceptam, pe care le judecam si pe care le acuzam.
Ne-am gandit vreodata ca lumea vorbeste prin noi? Am observat ca in urma situatiilor din trecut, ne schimbam? Toti oamenii pe care i-am dat la o parte si care ne-au dat la o parte, vorbesc prin noi si vor continua sa vorbeasca.
Am pierdut pe cineva drag si ii ducem dorul? Suferim in urma pierderii? Niciodata nu pierdem pe cineva. Relatia noastra cu acea persoana isi schimba,pur si simpu, forma. Cum am putea pierde pe cineva, daca se afla in sufletul nostru?
V-ati gandit vreodata cat de minunati si divini suntem? Nu,nu suntem minunati! Suntem atat de minunati si intregi! A fi intreg inseamna a fi totul: pozitivul si negativul, binele si raul, sfantul si diavolul.
Indrazniti spre cunoasterea Sinelui!